Yeni Oluşum Grubu Van Vakfı'na Güçlü Geliyor
Van ve Van dışında yaşayan Vanlılar bu hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirilecek Van Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu seçimine odaklandı. Demokratik olgunluk, centilmence yarış içinde geçen seçim süreci ile Van Vakfı itibar ve ilgi gören bir dönem geçiriyor.
Van ve Van dışında yaşayan Vanlılar bu hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilecek Van Kültür ve Dayanışma Vakfı yönetim kurulu seçimine odaklandı. Demokratik olgunluk, centilmence yarış içinde geçen seçim süreci ile Van Vakfı itibar ve ilgi gören bir dönem geçiriyor.
Özellikle İstanbul’da yüksek öğrenim gören başarılı Vanlı öğrencilerin eğitimlerine önemli katkıları olan, merhum Emniyet Genel Müdürü, Vali Celalettin Tüfekçi'nin önderliğinde 1993 yılında kurulan Van Kültür ve Dayanışma Vakfı yeni yönetim kurulu için iki grup yarışıyor.
Bu köşeden gruplara yaptığımız çağrı sonrası Müjdat Çelik ve Değişim Grubunun ardından Nizamettin Ağar ismi etrafında şekillenen Yeni Oluşum Grubu’nun hizmet, proje ve yönetim kurulu aday listesini açıklamasıyla seçim heyecanı yeni bir boyut kazandı.
Van Vakfı’nda görev değişimine, yeniliğe ihtiyaç olduğuna işaret edilen Yeni Oluşum Grubu açıklamasında, Van Vakfının hak ettiği yerde olmadığı belirtilerek bu gerçekten hareketle yönetim kurulu listesinin genç dinamik, vizyon sahibi yenilikçi isimlerden oluşturulduğu vurgulandı.
Yeni Oluşum Grubu’nun açıklamasında mevcut yönetime eleştiriler yöneltilerek, Van Vâkıfında nelerin yapılmayacağı, nelerin yapılacağı ve yönetim kurulu aday listesine yer verildi..
Van Vakfı'nın gelecek dönemde daha etkin hizmetler üretebilmesi ve büyümesi için yönetimde nöbet değişimine ihtiyaç olduğunun altı çizilen Yeni Oluşum Grubu açıklamasında, “ Tüm hemşerilerimizle bu konuda sürekli görüşme ve istişareler içerisindeyiz. Maalesef Vakfımızın çalışmaları bu gün olması gereken seviyede değil. Artık Van Vakfının güçlü ve istikrarlı projeler üreterek hizmet üretebilmesi için yönetimde değişimin zamanı gelmiştir ”görüşlerine dikkat çekiliyor.
Vakıfta hizmetin bayrak yarışı olduğu kaydedilen açıklamada isim verilmeden mevcut başkana görevi bırakması çağrısında bulunularak, “Etkin hizmetler üretebilmek için uzun süre görev yapan ve yorulan arkadaşların Vakfın gelişmesi, büyümesi için bayrağı zamanında arkadan gelen arkadaşlara devretmesi gerekmektedir. Bizde arkadaşlarımızla bu bayrağı bizden sonra devralacak gençlere başarıyla bırakmak istiyoruz. Van Vakfını daha ileriye götürecek başarılı işler ve projeler yürütecek bir çalışma gurubu oluşturduk. Hep birlikte tüm hemşehrilerimizle el ele vererek inşallah Van Vakfı’nı hak ettiği yere getirileceğiz ” deniliyor:
Toplumun her kesimiyle iletişim
Yeni Oluşum Grubu seçim bildirgesinde, Van Vakfı’nda kurumsallaşmaya, ekip çalışmasına, kalıcı eserlere öncelik vereceği, Vanlılar arasında birlikteliğin güçlü şekilde tesis edileceği, yeni döneminde, tüm iletişim kanallarının sonuna kadar açık tutularak ülke genelindeki tüm Vanlılarla sürekli irtibat halinde olunacağı, bir nedenle Van Vakfına küsen, gönül koyan, tüm Vanlıların tekrar Van Vakfına kazandırılacağı, ve Vakıf çatısı altında bir araya getirilerek birleştirileceği ifade ediliyor.
Neleri yapmayacağız
Van Vakfı yönetimine talip olurken kırmızı çizgilerinin de olduğunu belirten Yeni Oluşum Grubu göreve geldiklerinde nelerin yapılmayacağını ise şöyle sıralıyor:
* Her şeyden önce seçimlere yönelik Van halkına ve delegelere sempatik görünmek, algı oluşturmak için hiç bir altyapısı, projesi ve kaynağı belli olmayan, ucu açık yerine getiremeyeceğimiz, güvenini sarsacak hayali sözler verilmeyecek.
* Van Vakfına ve Van'a hiç bir faydası olmayan yalnızca kişilere hizmet eden ilişki ve işlerin içerisinde olunmayacak.
* Hiç bir siyasi partinin taraf ve arka bahçesi olmayacak.
* Bireysel ve bencil hareket edilmeyecek.
* Hiçbir hemşehrimiz dışlamayacak, incitmeyecek,küstürmeyecek..
* Toplumu ayrıştıran açıklamaların ve işlerin içerisinde bulunulmayacak.
* Vakıf yönetiminde istişare etmeden, yönetim kurulu çoğunluk kararı olmadan hiçbir iş ve sözün altına imza atmayacak.
Neler yapacağız
Van Vakfını kendisine ait hizmet binasına kavuşturmayı, İstanbul’da bulunan 64 Van dermeğinin hamiliğini yapmayı öncelikli hedef olarak açıklayan Yeni Oluşum Grubu’nun gerçekleştirecekleri hizmet ve proje detayları şöyle:
1. Van Vakfının amacına uygun hizmet verebilmesi ve kurumsal bir yapıya kavuşturulması için önce idari bina problemi çözülecek. ( Şu an itibariyle Van Vakfının bağımsız bir hizmet ofisi yoktur. Vakıf beş yıldır mevcut başkanın ofisinden idare edilmektedir.)
2. Mecidiyeköy’de merkez yönetim ofisi, Anadolu yakasında Kadıköy, Avrupa yakasında Beylikdüzü olmak üzere tüm Vanlı hemşerilerimize hizmet verecek toplamda üç ofis hizmete açılacak.
3. Vakıflar ticari alanlar değildir. Vakıfların asıl kaynağı insandır. Her hangi bir nedenden dolayı Van Vakfına küsen, faaliyetlerine katılmayan İstanbul’da yaşayan Vanlı hemşerilerimizi Vakıfla tekrar barıştırıp, Van Vakfının sadece bir kesime değil, tüm Vanlılara hizmet veren yuva olmasını sağlanacak.
4. İstanbul’da bulunan mevcut 64 Van Derneği bulunmaktadır. Van dernekleri Van federasyonu ile düzenli istişareler yapılarak, Van ve Vanlılar yararına ortak işbirliği gerçekleştirilecek.
5. İstanbul dışında başarılı faaliyetler yapan Antalya şubesinin yanı sıra Ankara başta olmak üzere Vanlıların yoğun olarak yaşadıkları Bursa, İzmir, Aydın, Mersin, Yalova, Adana, gibi illerde şubeler açılacak.
6. Türkiye genelindeki tüm Vanlı iş adamları, bilim insanları, aydın, yazar, sanatçılarla diyalog kanalları geliştirilerek etkili ve güçlü Van Lobisi oluşturulacak.
7. Çalışma gurupları oluşturarak, Vakfın Van ve Vanlılar için yararlı, anlamlı kalıcı çalışmalar yapması sağlanacak.
8. Van’ın tarihi, kültürel ve sosyal değerlerine sahip çıkılarak Vanlı sanatçılarla kültürel etkinlikler düzenlenecek.
9. Van Valiliği, belediyeler, meslek kuruluşları, iş adamlarıyla, bilim insanlarıyla dayanışma ve yakın işbirliği içinde olunarak ortak projeler hayata geçirilecek.
10. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ’da Van kültürünü tanıtan, Van günleri, geceleri, sergileri, panel, konferans gibi etkinlikler düzenlenecek.
Halen Van Vâkıfı Genel Sekreteri Nizamettin Ağar'ın Yeni Oluşum Grubu listesi ile Van Vâkıfı Başkanı Müjdat Çelik'in Değişim Grubu listesi 18 Aralık günü üyelerin oylarına talipli olacak. Van Vakfı’nda yeni bir dönemim, dirilişin başlangıcı olarak görülen 18 Aralık günü yapılacak seçime Van Valisi, Van Milletvekilleri, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, 23 dönem milletvekili, ekonomist, Prof. Dr. Mithat Melen, Vanlı akademisyenler, İstanbul, Van, Antalya, İzmir ve Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan iş adamları, bürokratlar ve İstanbul ve çevresindeki Vanlıların yoğun katılımı bekleniyor.
Vakıf seçim yarışına katılan her iki listede Vanlılar için saygıdeğerdir. Vakıf yönetimi için aday olan iki listenin yarışını güçlü Van Vakfı’nın ve gelecekte alkışlanacak hizmetlerin başlangıcı olarak görüyorum.
Vanlıların gündemine taşımaya çaba gösterdiğimiz Van Vakfı seçim süreci heyecan içinde geçiyor. Seçimden geriye örnek gösterilecek seçim kültürü ve unutulmayacak anılar kalacak. Listelerde yer alarak seçime ve Van Vakfına katkı yapan, Vanlılar için sorumluluk almaya talipli olan tüm hemşehrilerimize, grup liderleri Nizamettin Ağar ve Müjdat Çelik’e Vanlılar olarak teşekkür ediyoruz. Seçim sonucu adaylar ve tüm Vanlılara hayırlı olsun.
Yeni Oluşum Grubu Yönetim Kurulu Listesi
1-Hatice Şule Gökırmak - İş Kadını
2-Sevgi Başıbüyük -İş Kadını
3-Nizamettin Ağar-İş Adamı
4-Bedrettin Gökçenay -Sanayici İş Adamı
5-Mehmet Tepe - İş Adamı
6-Suat Narin -Avukat
7-Evrim Rızvanoğlu- İktisatçı
8-Nazlı Arar- Avukat
9-Hasan Aydinç -İş Adamı
10-Ceren Kubilay - Avukat
11-Kurtuluş Akay - İş Adamı
12-Mehmet Avcı - İş Adamı
13-Cenap Tuncer -İş Adamı
14-Oğuzhan Demir - İş Adamı
15-Şahin İzci - İş Adamı
16-Suat Tunç -Avukat
17-Fidan Coşkun-İktisatçı
18-Onur Çelikel - Avukat
19-Nebi Alıcı - Avukat
20-Prof. Dr. Hamdullah Şevli- Akademisyen