Yerli olsun

Yerli meyve ve sebze türlerimizi korumak, yaşatmak yol-okul yapmak, su getirmek, insan ve hayvan hayatını kurtarmak, ağaç dikmek kadar önemli ve değerlidir.

Elma, armut, kaysı, erik gibi farklı meyve çeşitleri olan Van'ın yerli meyve türlerinin geçmişi yüzlerce yıl öncesine uzanır. Kültürel mirasımız olan yerli meyve ve sebze türlerimizden ünlü seyyah Evliya Çelebi seyahatnamesinde, farklı dönemlerde Van'a gelen yabancı gezgin ve gözlemciler de eserlerinde söz etmekteler.

 

Geçen yıl Eczacı Lütfü Polat ile birlikte Van İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atanan hemşehrimiz İbrahim Görentaş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk.

 

Bu arada...

 

Liyakat, bilgi birikim, vizyon, cesaret sahibi olan Van'a sevdalı makamını korumak uğruna kişiliğinden ve görev anlayışından ödün vermeyen, temsil ettiği kuruma ve kente projeleriyle güç ve heyecan katan, görevi sonrası ardında eserlerinin yanı sıra çalışkan genç kadrolar bırakan idealist, dürüst ve birikimli Vanlıların kurumlara idareci atanmaları kentimize yarar, nitelikli insan potansiyelimize güç katar.

 

Bu makamlar memleketine, insanına hizmet etme hayali ve hedefleri olan bulunduğu makama gelmekle kendisini sınırlamayan, başarılarıyla dikkat çeken idarecilerimizin gelecekleri açısından dönüm noktalarıdır.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme