Yeşil alanlar daha sık ilaçlanmalı

Sıcaklıklarla birlikte artış gösteren sinek ve böceklere karşı belediyelere çağrıda bulunan vatandaşlar dinlenme alanları, park, bahçe ve yeşil alanlarda sinek ve haşerelere karşı periyodik olarak ilaçlama çalışması yapılmasını istediler.  

Gazetemize konuşan vatandaşlar giderek artan sıcaklıklar nedeniyle evlerde oturulmuyor balkonlarda oturup bahçelerde, dışarıda vakit geçirmek istediklerini havaların aşırı sıcak oluşundan dolayı üvez ve sineklerden rahatsız olup zorlandıklarını belirttiler. Özellikle çocuklu aileler, parklarda ve bahçelerde oturma ve dinlenme imkanı bulamadıklarını ifade etti. Sıcaklıkların yüksek olması nedeniyle, yoğun böcek istilasıyla karşı karşıya kalan vatandaşlar, belediyelerden daha fazla ilaçlama çalışması yapmasını talep ediyorlar.

Son günlerde artan sıcaklardan dolayı vatandaşların serinlemek için gittikleri park, bahçe ve dinlenme alanlarındaki sinek ve haşerelerden şikayetçi oluyorlar. Yükselen hava sıcaklıkları, bu canlıların üremesini hızlandırarak kent sakinlerinin rahatsız olmasına yol açıyor. Mevsimsel olarak sinek popülasyonun yoğun olduğu dönemdeyiz. Göl çevresindeki bataklık alanlarda, sazlıklarda, yeşil alanlarda üremeye müsait alanlarda üreyip, çoğalan sinekler akşam saatlerinde lambaların yanmaya başlamasıyla ışığa hücum ederek etrafa yayılıyorlar. Ot biçme dönemlerinde kırsal alandan konutların ve ikametgahların bulunduğu park, bahçe, site içerisindeki ve yol kenarlarındaki ağaçlara geçerek etraftaki insanları rahatsız ediyorlar. Bu sıkıntının giderilmesi sıcak yaz aylarında insanlar rahatlıkla park ve bahçelerde gezip dolaşıp serinleyebilmeleri için vatandaşlar, belediyelerden çözüm talep ediyor. Özellikle çocukların ve yaşlıların yoğun olarak kullandığı rekreasyon alanlarında sinek ve haşerelerin rahatsızlık verdiğini belirten vatandaşlar, daha sık ve etkili ilaçlama çalışmaları yapılmasını istiyor.

Konuyla ilgili konuşan bir vatandaş, "Sıcaklar arttıkça, parklardaki ve bahçelerdeki sinekler ve diğer haşereler de artıyor. Özellikle küçük çocuklarımız ve yaşlılarımız bundan çok rahatsız oluyor. Belediyemizden daha sık ve daha etkili, düzenli olarak ilaçlama çalışmaları yapmasını talep ediyoruz" dedi.

Bir diğer vatandaş ise, "Akşamları dışarı çıkmakta güçlük çekiyoruz. Sinekler o kadar çok ki, insanın üzerine üşüşüyorlar. Bir an önce belediyemizin bu soruna çözüm bulması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 1
VBB, GEVAŞ, EDREMİT, İPEKYOLU, TUŞBA VE ERCİŞ BELEDİYELERİNE 21 Haziran 2024 22:04

@ Öncelikle üç merkez ilçenin çarşılarında, yakın ve uzak semtlerinde, mahallelerinde ve mahalle aralarındaki bütün MEVCUT PARKLARDA BAKIM, ONARIM, YENİLEME VE DETAYLI TEMİZLİKLER ACİLEN YAPILMALI. @ Üç merkez ilçedeki 35 merkez mahallede 65 adet yeni park ve yeşil alan oluşturulup hizmete konulmalı. @ Ahmed-i Hani Parkı acilen yanındaki boş bırakılmış eski VASKİ binası alanı da dahil edilerek genişletilip yepyeni bir konseptle Ahmed-i Hani'nin adına yakışır hale getirilmeli. @ Dabbağoğlu Parkı da yeni bir dizayn ile peyzaj ve çevre düzenlemesi, yenileme ve TEMİZLİKLER yapılarak yeniden hizmete konulmalı. @ Hiçbir parkın içinde ve çevresinde çayevlerine, tabure ve masalara, semaver ve oturaklara ASLA İZİN VERİLMEMELİ. DERHAL TAMAMI KALDIRILMALI. @ Edremit, İpekyolu ve Tuşba kıyılarında ıslah, ihya , sahil kordonu ve rekreasyon çalışmaları yapılmalı.@ En az 6 adet yeni piknik ve mesire alanı üç merkez ilçeye kazandırılmalı. @ Van Gölü kıyılarında Gevaş, Edremit, İpekyolu, Tuşba ve Erciş kıyılarında düzenlemesi, donanımı, sosyal donatıları ve her tür imkanıyla en az 10 adet büyük, konforlu ve temiz yüzme alanı oluşturulmalı. @ Van'ın göl kıyısındaki beş ilçesinde kurumların ve özel şahısların sahil ve kıyı işgalleri sonlandırılmalı. @ Van Gölü dip çamuru temizlemeleri beş ilçemizde başlatılarak hızla sürdürülmeli.@ Van'ın yeşil dokusu ile gölün mavi dokusu arttırılmalı. @ Şehrin her yanında 365 gün detaylı, kapsamlı, yoğun ve özenli temizlik hizmetleri olmalı.

Bakmadan Geçme