YİĞİT: Bu Kentte Hep Beraber Yaşadık

Barış ve Demokrasi Partisi Belediye Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Güner mahallelerde kapı kapı dolaşıp destek istedi.

Vansesi Haber Merkezi 

Eş Başkan Adayı Günel, 30 Mart’a kadar BDP rozeti ile çalışacaklarını, ancak seçimden sonra bu rozetleri bir tarafa bırakarak kentte yaşayan herkes ile beraber kenti yönetmeye başlayacaklarını söyledi. BDP’ deki kadın temsili ve eş başkanlık sistemi hakkında bilgiler veren Günel, seçimde kendilerine destek verilmesini istedi.

Daha sonra söz alan Eş Başkan Adayı Yiğit ise yıllarca bu kentte beraber yaşadıkları Küresini yurttaşların kendilerine gösterdiği ilgi ve teveccühten dolayı teşekkür etti. BDP’nin Tuşba da çok büyük bir hava yakaladığını ve her gün partilerine yeni katılımların gerçekleştiğini ifade eden Yiğit, “AKP, partimizin olumlu havası karşısında çaresiz kaldı. Bağımsız adayla anlaşarak bu havayı dağıtmak için bir oyun tezgâhladılar. Oyun gereği bağımsız aday, adaylığını açıklayacak. Mahallelerde kendisinin fotoğraflarının olduğu arabalar ile dolaşacak ve mevcut havayı dağıtacaktı” İlk günden beri, bu oyunun farkında olduklarını ve her toplantıda dile getirdiklerini söyleyen Yiğit, “Aynı dediğimiz gibi bağımsız aday AKP lehine adaylıktan geri çekildi. Ancak bu oyunlara bel bağlayan AKP’de görüyor ki bu oyunda işe yaramadı “ dedi. 

Bakmadan Geçme