Yiğit: Halka Hizmetkârlık Etmek İçin Geliyoruz

Tuşba BDP Eş Başkan adayları Hadice Günel ve Öner Yiğit, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eş Başkan adayları ve BDP Van İl Başkanı Musa İtah, düzenlenen toplantılar ve çal kapı yöntemiyle gidilen evlerde halkın sorunlarını dinledi.

Vansesi Haber Merkezi 

Ev ziyaretlerinde bulunan Eş Başkan adayları daha sonra BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile birlikte Şemsibey Mahallesi ve Kalecik köyünde düzenlenen halk toplantılarına katıldı.

Toplantılarda konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah “  Bin yılların özlemine kavuşmak bize nasip olacak. Onun için en şanslı Kürt nesli biziz. Tarihten gelen kan, acı, keder bizimle son bulacak. Üzerimize düşen yük ağırdır ama yapacağımız işler hafiftir.  Kürtler kimliğini, dilini, kültürünü, tarihini istiyor.  Bunun içinde hepimizin Barış ve Demokrasi Partisi’ne destek vermesi gerekiyor.  Aksi durumda AKP’ nin zulmü devam edecektir. Bütün zulümlerin son bulması için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Tüm halklar dillerini, kültürlerini özgür yaşarken biz Kürtler her zaman bunlar için savaştık. Kürtlerin istediği bu silahların susması ama devlet bunu karşılamıyor. Zora düştüklerinde ‘kardeşlik barış’ dediler ama işlerine gelmediğinde ‘kadın da olsa çocuk da olsa gereği yapılacak’ diye katliam talimatları verdiler. Devlet PKK’yı bitirmek için çok uğraştı ama bunu yapamayınca siyasi alana yöneldi. Ama başarılı olamadı. Bunu onlarda anladı. Kürtler onların oyunlarını çözdü artık bizi kandıramazlar. Başbakan Erdoğan burada ‘sevgili kardeşlerim’ diyor ama Rojava’da Kürtlerin katliamı için katillere destek veriyor. Başbakan artık ‘Kürtleri ben temsil ediyorum’ dememeli. Buna biz oylarımızla izin vermemeliyiz. Kürtler oylarına sahip çıkmalı ki AKP temsilci benim diyemesin“ dedi.

İtah’dan sonra konuşan Tuşba Eş Başkan adayı Hadice Günel ise, Kürtler olarak çok sömürüldüklerini ve büyük acılar çektiklerini söyledi. Günel, kadının özgürleşemediği bir toplumda hiçbir özgürlükten bahsedilemeyeceğini dile getirdi. Rojava’da yaşanan devriminde bir kadın devrimi olduğunu belirten Günel,  “ Önümüzdeki seçimler yüzyıllık inkara son noktayı koyacak kadar önemlidir. Önderliğin başlattığı barış sürecinin yasal zemine kavuşması için elimizden gelenden fazlasını yapabilmeliyiz ”diye konuştu.

Son olarak konuşan Eş Başkan adayı Öner Yiğit ise,  Dersim”i , Roboski’yi bombalayanın aynı devlet olduğunu , Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Berkin Elvan’ı katledenin de yine aynı devlet olduğunu  dile getirdi. Yiğit, halkın değerleriyle oynayanların günü geldiğinde halka hesap vereceklerini, bunun böyle bilinmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu : “ Hiç kimse bu mazlum halkın, şehitlerin hesabının sorulmayacağını sanmasın. Bu süreçte hangi Kürt Kürtlerin yanında yer alırsa en şerefli en namuslu Kürt odur. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hiç kimse Kalecik oyları üzerinde oyun oynamasın. Kaleciğin oyları Kürdistan demokratik özerklik inşasının oylarıdır. Halka hizmetkârlık etmek için geliyoruz“ dedi. 

Bakmadan Geçme