YILDIZ: İTHAL MİLLETVEKİLİ İSTEMİYORUZ

Yaklaşık 8 ay önce kurulan Van'a Vefa Platformu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Platform başkanı Osman Yıldız 14 Mayıs tarihide yapılacak seçimlerde ithal milletvekili istemediklerini belirterek, 'Van'daki siyasi partilerin belirleyeceği milletvekili adayları kesinlikle ithal olmamalıdır. Vanlılar olarak ithal milletvekilli dayatmalarını kabul etmiyoruz. Siyasi partiler milletvekili aday tercihlerini Van'ın öz evlatlarından yana kullansın' dedi.

Burhan Ergin

Van’a Vefa Platformu Başkanı Osman Yıldız beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Hasan Sümer, Nurettin Uygar, Bünyamin İmrel, Cafer Angişhan, Veysel Taşdemir, Fahrettin Yaşin, Hamza Sancaktar, Fuat Akar, Uğur Sayan ve Mithat Tan basınla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Platform olarak Van’ın sorunlarını gündeme getirerek çözümüne katkı sunacaklarını söyleyen Yıldız, “Bizlerde Platform olarak yaptığımız son toplantıda alınan karar doğrultusunda bundan sonra her ay basın mensuplarıyla bir araya gelerek halkımızın muzdarip olduğu gerek resmi kurumlardaki sıkıntıları gerekse toplu halde maruz kaldıkları problemleri basın aracılığıyla gündeme getirip çözümüne katkı sunmak için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ülke olarak seçim sürecine girdik. Van’daki siyasi partilerin belirleyeceği milletvekili adayları kesinlikle ithal olmamalıdır. Vanlılar olarak ithal milletvekili dayatmalarını kabul etmiyoruz. Siyasi partiler milletvekili aday tercihlerini Van’ın öz evlatlarından yana kullansın. Milletvekili adayları işin ehli olmalı. Kesinlikle koltuk sevdası taşıyan isimlere yer verilmemeli. Milletin hizmetkarlığını yapacağının bilincinde olup ona göre aday olmasını istiyoruz. Ayrıca bu vasıfları ve bilinci taşımayan halkını dil, mezhep, inanç farkındalıklarını zenginlik olarak göremeyen ve kucaklayamayan, toplumda karşılığı olmayan, geçmişe dönük hiçbir bitiriciliği başarısı olmayan vasıfsız insanlarında adaylıklarına platform olarak karşıyız. Van’ın yaşanabilir ekonomik refahı 81 il arasında 76’ıncı sırada olmasının ayıbı zaten bizleri derinden üzüyor. Siyasi partiler bizlerin isteklerini görmezden gelmeleri halinde platform olarak halktan aldığımız gücümüzü kullanarak öncelikle seçimleri boykot etme kararı alarak akabinde belirlenen ve saklı tuttuğumuz haklarımızı kullanacağız. Biz Van’da yaşayan herkesin elini değil bedenini taşın altına sokarak Van’a vefa ödemesini bekliyoruz” diye konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme