Yolcuyuz yolcu...

Öyle bir yolculuk yapıyoruz ki şu hayatta, her gün farklı bir durakta duruyor, yeni yeni şeyler öğrenirken, yeni yollardan geçiyoruz.
Farklı insanlarla karşılaşıyor, yeni yemek tadıyor, hatta daha önce yaşamadığımız olayla karşılaşıyoruz. Hiçbir şey, hiçbir zaman dört dörtlük gitmiyor tabi. İnsan bazen üzülüyor. Üzülünce, sevinmeyi öğreniyor. Bu yolculukta herkes senin gördüğünü görmüyor, senin hissettiğini hissetmiyor. İnsanlar farklı görür, farklı yaşar. Aynı anı bile anı yaşayamazsın. Mutluluk herkese göre farklıdır. Değişir ve bazen küçük şeyler de mutlu olmaya yeter, bazen olağan üstü güzel şeyler bile bizi mutlu etmeyebilir.
Aslında hayatımızda her şeyin göreceli olduğunu düşünüyorum. Bazen bazı şeylerin var olup, olmadığı hakkında bile yanıltıya düştüğüm zamanlar oluyor. İnsan daima dert ettiği şeyler üzerinde durur. Eğer dert etmiyorsa, o iş asla olmaz. Umurunda olunmadan bir iş gerçekleşmez. Bazen dert etmek gerekir. Umursamadığınız küçük bir sorun bir gün karşınıza aşılamayacak bir dağ gibi dikiliverir. Bu yüzden sorunlar büyümeden dert etmeli, etmeli ki üzerine düşmeli, sorunları çözmeli. Bir gün hayat yolculuğunda direksiyona geçtiğinizde, engebeli yollar size kalmamalı. Ustalık, sorunlarla baş etmeyle olur. Bir usta olduğunuzda uzun yola çıkabilirsiniz. Usta olunca gözü kapalı gidebilirsin. Hayatın emniyet kemeri sabırdır. Sabır insanı birçok kazadan, beladan korur. Kaza her zaman olabiliyor ama hayatta kalmak için onu da takmamız gerekiyor.
Kısacası sabrın varsa devam edersin. Yalnız bu arabanın yakıtı sevgi, hissiyat, muhabbet, hoşluk yani maneviyattır. Bunlara sahipsen yakıtın hiç bitmiyor. Sabırla başladığın bu yolda, inandığın şey uğruna sevginle ilerleyebiliyorsun. İnsanın istekleri sınırsız ve sonsuzdur. Hiçbir zaman yetmez. Bazı durumlar vardır. İnsan bir türlü mutlu olamaz. Kendi mutluluğu için çaba da göstermez. Mutlu değilsindir ama mutlu edebilirsin. İşte gerçek mutluluk budur. Bu yolculukta mutlu olmak tamamen senin elinde. Nasıl mutlu olabiliyorsan öyle yaşa. Yollar tükenmeden yolculuğun tadını çıkar. Kurallara uyarak, başarıyı kazanarak devam et.
Herkese emniyet kemeri takılı, yakıtı hiç bitmeyen yolculuklar dilerim
Sevgiyle ilerleyin...

Bakmadan Geçme