Yolspor altyapısıyla büyülüyor

Van'ın köklü spor kulübü Van Yolspor tamamı altyapıdan oluşan kadrosuyla Van Amatör Lig'de harikalar yaratıyor. Son maçında ligin güçlü takımlarından Kartalspor'u 3-0 yendi.

Rıdvan Can

Mazisinde bir çok başarılara imza atan Van'ın köklü futbol kulüplerinden Van Yolspor Kulübü, altyapıya yönelerek, Van Amatör Futbol Ligi'nde 2022-2023 futbol sezonunda altyapısında yetişen gençlerle mücadele ediyor.   Yolspor geçen sezonun aksine bu sezon U-18 U-17 U-16 yaş aralığı genç futbolcularıyla sahaya çıkıyor.

"YOLSPOR'UN GENÇLERİ TAKDİR TOPLUYOR" 

2022-2023 futbol sezonunda Van 1'nci Amatör Ligi’nde altyapı ağırlıklı oyuncularla mücadele eden Van Yolspor Futbol Kulübünde tecrübeli antrenörler tarafından yetişen gençler performanslarıyla  büyülüyor. Yaş ortalaması 14-18 olan genç futbolcular spor camiası tarafından da takdir topluyor. Van Yolspor Kulübü çatısı altında tecrübe kazanan bu gençlerin profesyonel kulüplere geçişini sağlamayı hedef edinen Van Yolspor Kulübü başta Vanspor FK olmak üzere Bölgesel Amatör Ligi’ne birçok oyuncu kazandırmanın hesaplarını yapıyor. 

“EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YATIRIM"

Van Yolspor Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Cahit Kara, gazetemize yaptığı açıklamada; Yolspor Kulübü olarak amaçlarının en büyük yatırımın insana olan yatırım olduğu düşüncesiyle, gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutup önce iyi bir birey daha sonra yetenekli çocuklara imkanlar sunarak gelişimlerini sağlamak olduğuna belirterek;  "Biz bu yıl gençlerimizi U19-U18-U17 ve U14 takımlarıyla Amatör de oynatarak, çok sayıda maç oynamalarını sağlayarak tecrübe kazanmalarını temel amacımız başta ilimizin tek profesyonel takımı Vanspor'a ve Türk futboluna futbolcu kazandırmak.”dedi. 

"ÇOK YETENEKLİ  GENÇLERİMİZ VAR"

“Geçmis yıllara göre bu yıl tamamen gençlere yöneldiklerini ifade eden Kara, Bu anlamda altyapımıza çok yetenekli gençleri kazandırdıklarını bu gençlerimizi Van Amatör Ligi'nde oynatarak, tecrübe kazanmalarıdır diye konuştu.

Yorumlar 4
Ali aslan 12 Aralık 2022 15:40

Van futbolunun ilerlemesi için gençlerinin onu açmak lazım helal olsun yol spora

Ali aslan 12 Aralık 2022 15:40

Van futbolunun ilerlemesi için gençlerinin onu açmak lazım helal olsun yol spora

Ali 12 Aralık 2022 15:33

Van. futbolunun ilerlemesi için gençlerinin onu açmak lazım helal olsun yol spora .

Ali 12 Aralık 2022 15:33

Van. futbolunun ilerlemesi için gençlerinin onu açmak lazım helal olsun yol spora .

Bakmadan Geçme