YUNUS EMRE ARVAS: FARKLILIKLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde bulunan yazarlar kurdukları internet sitesiyle gençlere ışık tutuyor. Vanlı gazeteci-yazar Yunus Emre Arvas, amaçlarının gençleri doğru yönlendirmek olduğunu ifade ederek, 'Bu yolda İbrahim'e su taşıyan karınca olmaktan şeref ve mutluluk duymaktayız. Projemiz güzelliğin farklılıklarda ve farkların birleşiminde olan güzellikte bir tablo ortaya koymaya çalışmış bulunmaktadır' dedi.

Burhan Ergin

Farklı kültür, fikir ve bölgelerden farklı ideolojik düşüncelerden insanları bir araya getirerek, herenk.com adlı internet sitesinin çatısı altında buluşan genç yazarlar, gençleri topluma kazandırmaya çalışıyor.

“BİRLEŞTİRİCİ SANAT ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ”

Vanlı gazeteci-yazar Yunus Emre Arvas, tüm insanlığı kucaklayan bir sanat anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Projemiz savaşsız,  ölen ve kıyıya vuran evlatların olmadığı bir dünya ütopyasına öncü olabilmek arzusunda. Bu yolda İbrahim’e su taşıyan karınca olmaktan şeref ve mutluluk duymaktadır. Projemiz güzelliğin farklılıklarda ve farkların birleşiminde olan güzellikte bir tablo ortaya koymaya çalışmış bulunmaktadır.  Sitemiz çok kısa süre içerisinde okuyucu ve yazarların ilgi ve alakasını çekmiş bulunmakta, Türkiye’nin her şehrinden olduğu gibi farklı ülkelerden de yazarlar barındırmaktadır. Birleştirici bir tavır sergileyen sitemiz her yaştan ve her düşünceden yazara fırsat tanımakla birlikte emsallerinden farklı olarak yazarların yazılarını kitaba dönüştürüp, özellikle toplumda bulunan gençleri ürün veren topluma kazandırılan bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ÇOK YAZARLI KİTAP HAYATA GEÇİYOR

20 yazarın eserlerinin tek kitapta yayınlanacağını açıklayan Arvas, “Çok yazarlı kitap serisi projesinin ilk eseri olan 20 yazar tek kitabımız baskı aşamasındadır.  Kitap içerisinde şu an Van’ın enlerine aday iki yazarımız bulunmakta  süyeyla adlı şiir  kitabının yazarı Mustafa Işık ve ay ışığında mavi düşler adlı şiir kitabının yazarı Yaşar Adıyaman’ın da eserleri bulunmaktadır. MasivaVera şiir kitabının yazarı Yunus Emre Arvas site ve sitenin projesi olan çok yazarlı kitap serisinin yönetici ve yazar, olarak görev üstlenmektedir” dedi.

Projenin fikir liderliğini kendisinin yaptığını ifade eden Arvas, “Kitap editörlüğünü Burcu Canbey’in üstlendiği herenk.com sitesinin sosyal projesidir. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu projede değişik meslek gruplarından yazarlar bulunmaktadır. Bu kitap ile dünya üzerinde ve bilhassa bölgemizde siyasi, dini ve fikri ayrılıkların ortaya koyduğu ayrıştırmayı bir nebzede olsa azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu.

“FARKLI FİKİRLERİ BİR ARAYA GETİRDİK”

Farklı fikirlerden insanları bir araya getirdiklerini söyleyen Arvas, “İnsanlar iki yakasını bir araya getiremiyorken: karı koca, baba oğul ve kardeş kardeşiyle anlaşamıyorken, farlı kültür ve düşüncelerde ve farklı yaşlarda ülkenin birçok şehrinden bir araya gelmiş olan yazarlar, mahallelerine ilçelerine şehirlerine ülkeye ve hatta tüm dünyaya siyasi, dini ve fikri ayrılıkların bizi ayrıştıramadığını göstermektedir. Yaşın kültürün ve bölgenin bir öneminin olmadığını, istenilir ve birleşilirse faydalı bireyler olarak ülkeye ve millete ürün verilebileceğini kanıtlamıştır. Sitemiz ismini kök ve gövdesi zayıf bir ağaç türünden almıştır. Buna cevaben kök ve gövdeme değil meyve veren dallarıma bak sloganı ile çıkış noktasının zayıf ve yaşı genç bireyler olduğunu vurgularken bununla değil yaptığı güzel işlerle değerlendirilip akıllarda yer etmek istemektedir” şeklinde konuştu.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme