Zabıtadan işletmelere denetim

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yeme içme sektörüne yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde, kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.

Büyükşehir Belediyesi kent genelinde halk sağlığı denetimlerini sürdürüyor.  Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yeme içme sektöründe faaliyet gösteren kafe ve restoranlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. 

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerde, işletmelerde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, saklama koşulları, çalışan hijyeni ve ruhsat durumu titizlikle incelendi.

Gıda mühendislerinin de eşlik ettiği denetimler kapsamında, özellikle alışveriş merkezinde (AVM) bulunan kafe ve restoranlar denetlendi.

Yurttaşların yoğun olarak tercih ettiği bu işletmelerde, hijyen kurallarına uymayan yerlerde cezai işlem uygulanırken, ruhsat ve evraklarında eksiklik bulunan işletmeler uyarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaptığı denetimlerin devam edeceğini ve kurallara uymayan işletmelere karşı gerekli yaptırımların uygulanacağı vurgulandı. 
 

Bakmadan Geçme