• Haberler
  • Güncel
  • Zabıtadan seyyar satıcı ve kaldırım işgali denetimi

Zabıtadan seyyar satıcı ve kaldırım işgali denetimi

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde seyyar satıcıları ve kaldırımları işgal edenleri uyardı.

Zabıta ekipleri, esnaf ve vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak harekete geçti. Yetkililerin açıklamalarına göre, seyyar satıcılar ve kaldırımları işgal edenler, hem ticari faaliyetleri hem de yaya ulaşımını olumsuz etkiliyor. Bu durum, hem esnafın hem de vatandaşların mağduriyetine yol açıyor.

Zabıta ekipleri, ilçe genelinde kapsamlı bir denetim başlattı. Denetimler sırasında, seyyar satıcılar ve kaldırımları işgal eden vatandaşlar tespit edilerek uyarıldı. Zabıta ekipleri, seyyar satıcıların ve kaldırım işgalcilerinin faaliyetlerini sonlandırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Edremit Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın ve esnafımızın huzuru ve güvenliği için bu denetim programını başlattık. Seyyar satıcılar ve kaldırım işgalcileri, hem ticari faaliyetleri hem de yaya ulaşımını olumsuz etkiliyor. Biz de bu sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ediyoruz" dediler.
Zabıta ekipleri, denetimler sırasında tespit ettikleri seyyar satıcı ve kaldırımları işgal edenlere uyarılarda bulundu. İhlallerin tekrarlanması durumunda cezai işlem uygulanacağı da hatırlatıldı.

Sıcak yaz günlerinde insanların göl kıyısında serinlemek, hoşça vakit geçirmek için sık, sık gittiği Edremit ilçesi sahil kesimi vatandaşların uğrak yerleri arasında ilk sırayı alıyor. Gece ve gündüz insanlar serinlemek, hava almak için kendilerini sahile Edremit’e göl kenarına atıyor. Böyle olunca Edremit ilçesinde alabildiğine yoğunluk yaşanmaktadır. Araç ve yaya kalabalığına birde kaldırım işgalleri eklenince gezip hava almaya gelenler, aileler, çocuklar rahat hareket edememektedirler. Belediyenin seyyar satıcı ve kaldırım işgallerine karşı başlatmış olduğu denetimler halk arasında takdirle karşılanıp destek buluyor. 

Esnaflar zabıta ekiplerinin yürüttüğü denetim faaliyetlerinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Seyyar satıcılar ve kaldırım işgalleri nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşıyorduk. Zabıta ekiplerinin bu konudaki kararlı tutumu, hem bizlerin hem de vatandaşlarımızın memnuniyetini artırdı" diye konuştu.

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü açıklamasında, denetim çalışmalarının devam edeceğini, ilçede düzen ve nizamın sağlanması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirttiler. 

Yorumlar 3
VBB VE İLÇE BELEDİYELERİNİN ESERİ 07 Temmuz 2024 00:34

YILLARDIR BELEDİYELER BU ŞEHRİN KALDIRIMLARINI ESNAFLARIN İNSAFINA BIRAKTI. ONLARCA SOKAKTA VE ARA SOKAKTAKİ KALDIRIMLARDA ÇÖP KUTULARI BİLE YOK. GİDİN YARIN CUMHURİYET CADDESİNİN İKİ TARAFINDAKİ ÇARŞILARA BAKIN. ÇÖP KUTULARI YOK, HER YERDE DE ÇÖP VAR. VANLILAR SOKAK ORTASINDA YÜRÜYOR. ESNAF İSE KALDIRIMI TAPULU MÜLKÜ GİBİ KULLANIYOR. TEMİZLİKÇİ ÇOK ÇOK AZ. ZABITA ZATEN ORTALARDA YOK. SON ON YILDA VAN İYİCE BÜYÜKKÖY OLDU. TEMİZLİK KÖTÜ. DÜZEN YOK. GÜRÜLTÜ ÇOK. KARGAŞA ÇOK. BİRÇOK PARK BAKIMSIZ. REFÜJ VE KAVŞAKLAR BİRÇOK NOKTADA SAPSARI VE BAKIMSIZ. TRAFİK TIKANIYOR. ARAÇ PARK EDECEK YER YOK. HER TARAF ÜCRETLİ PARKOMAT OLMUŞ. ÇARŞIDA PARKLAR AZ. KALABALIKLAR ORDAN ORAYA DOLAŞIYOR. ENTERESAN BİR DÜZENSİZLİK VAR. BU ŞEHRİN DÜZELECEĞİ DE YOK. HERKES YILLAR İÇİNDE BU DÜZENSİZLİĞİNİ DÜZEN DİYE KABULLENDİ. BU SÖKÜK BİRAZ ZOR DİKİŞ TUTAR. VBB VE İLÇE BELEDIYELERİ ŞEHRİ BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ GEZSE,GÖRSE VE İNCELESEYDİ KEŞKE. AMA UMUDUM YOK. BU ŞEHİR DÜZELMEZ. EN İYİSİ BURADAN KAÇMAK. ÇÜNKÜ BIKTIK BU HALLERDEN.

Billahi yazık. 06 Temmuz 2024 23:09

Kaldırımlar medeni, saygılı, kurallı şehirlerde yayalarındır. Cahil,görgüsüz , saygısız,kural tanımaz kimi esnaflar ise bir şehri berbat etmeye,düzeni bozmaya,çevreyi kirletmeye yetiyor. Gidin Konya, Kayseri, Eskişehir, Sivas, Trabzon, Ordu, Erzurum gibi şehirlerin çarşılarına, kaldırımlarına, refüjlerine, kavşaklar>na, ferahlığına, düzenine,temizliğine bakın bir de GELİP VAN'IN KEŞMEKEŞ,KİRLİ,BAKIMSIZ, DÜZENSİZ, PLANSIZ, KADERİNE TERK EDİLMİŞ KENT MERKEZİNE,ÇARŞILARINA,KALDIRIMLARINA, PARKLARINA,CADDE VE SOKAKLARINA BİR BAKIN. Van yıllar yılıdır hep böyle ve üstelik son yıllarda hepten çekilmez,yaşanmaz bir hal aldı. Yollar, kaldırımlar, refüjler, kavşaklar, parklar, çarşılar, trafik ve temizlik başlıklarında berbat durumda. Sahipsiz,özensiz, düzensiz. Yıllardır yalvarıyoruz bir büyükşehir böyle olmamalı diye. Fakat hep daha kötüye gitti.

VANLILAR GELİP ERZURUM'U GÖRÜN. 06 Temmuz 2024 23:00

Ey Vanlılar gelin Erzurum'a bakın bir de Van'a bakın. Şehrimizin canına hep birlikte okumuşuz. Kurumlarıyla, kurum yöneticileriyle,kurum çalışanlarıyla, esnafıyla, hane halkıyla, yayalarıyla, sürücücüleriyle, kadını erkeğiyle Van'da yaşamış ve Van'da yaşayan herkes Van'a borçlu. Ülkenin en büyük gölünün kıyısında ve dümdüz bir alana kurulu Van düzensiz, plansız,bakımsız, tıkış tıkış, keşmekeş ve kirli. Kaldırımlarımız esnaflar, seyyarlar, sigara satıcıları ve dilenciler tarafından zapt edilmiş. Yayalar cadde ve sokaklarda dolaşıyor. Çarşılarda, caddelerde,sokaklarda, ara sokaklarda, kaldırımlarda, parklarda kesinlikle insan sayısının beş misli kadar izmarit,kağıt, çöp ve atık var. Esnaflar sokağını berbat ediyor. Yayalar çarşıları berbat ediyor. Manavlar, kafeler,çay evleri,marketler, büfeler, tuhafiyeciler,fırınlar kaldırımları işgal ettiği gibi etrafı kirletiyor. Parklar,refüjler,kavşaklar bakımsız ve kirli. Trafik düzensiz, otopark keşmekeşi var. GELİN, GELİN ERZURUM'U GÖRÜN. Ne kadar düzenli,ferah,bakımlı ve en önemlisi hem yeşil hem de tertemiz. Kaldırımlar yayalara ait. Gerçekten Van halkı şehrine adeta düşmanlık ediyor. On yıllardır Van bu konularda hep daha kötüye gitti. ERZURUM'u ve VAN'ı gezip görüp yaşayınca VAN'A ÇOK ÜZÜLDÜM. Biz 1 milyon Vanlı kafayı değiştirmezsek bizden bir cacık olmaz. Şehrimizin yıllardır halı ortada.

Bakmadan Geçme