Zalimlerin zulmü bitmiyor

Katil, çıkarları uğruna Baas rejiminin ayakta kalması için 5 milyon Suriye halkını mülteci durumuna düşüren, 5 yılda 500 bine yakın masum insanın hayatını kaybetmesine ve Suriye'nin dağılmasına neden olan emperyalist güçler ve uşakları Esad'tır.

Suriye'de Esad'ın uçakları, helikopterleri ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin denetimindeki İdlib'in Han Şeyhun ilçesinde halkın üzerine sarin gazı ve klor bombaları ile saldırdı. Saldırıda çoğu çocuk 100'ün üzerinde sivil hayatını kaybetti, 500 kişi de gazdan etkilendi. Kritik durumdaki kadın ve çocuklardan oluşan 15 kişi, ambulanslarla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan mazlumlara kucak açan Türkiye'ye getirildi. Çocukları ve masum insanları gazla topluca katleden  emperyalist güçlerin kuklası Esad, dünyanın her yerinde yasaklanmış kimyasal silahları kullanarak insanlık suçu işledi. Suçlu belli, suç belli adalet nerede?

 

Katledilen körpe çocukların cansız bedenlerinin görüntüleri yürek yaktı. İnsanım diyen vicdanı sızlayan herkes katliama sert tepki gösterdi.  Kendi vatandaşını katleden, yuvalarını yıkarak derbeder eden,  iktidarı uğruna ülkesinin parçalanmasına işgaline rıza gösteren,  İspanya'ya kaçırdığı ülke varlığına el konulan Esad rejimi "yüz karası" saldırıyı tabi ki inkar etti.

 

 

ABD, İngiltere ve Fransa, saldırıyı kınayarak sanki bilmiyormuş gibi sorumluların bulunması için soruşturma açılmasını isteyerek Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK),  karar tasarısı sundu. Tasarıda Esad rejiminden 4 Nisan'daki tüm hava operasyonlarına ilişkin uçuş bilgileri ve komuta kademesinin listesini soruşturma ekibine verilmesini istediler.

 

BMGK'da bir tasarının kabul edilmesi için 15 üyeden en az 9'unun lehte oy vermesi ve daimi üyeler ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa'dan herhangi birinin veto yetkisini kullanmaması gerekiyor. Kabul edilmesi baştan itibaren mümkün olmayan tasarı anlamsız, ölü bir girişimdir.

 

Esad rejimi 2013 yılında Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Sarin gazı saldırısı gerçekleştirmiş, saldırıda 1400'den fazla kişi ölmüştü.  Esad rejimine yaptırım uygulanmasını isteyen ve Konseye sunulan benzer bir tasarı Rusya ile Çin tarafından veto edilmişti. 

 

Batı basınının kimyasal silahlar konusunda Şam'ı suçlamakta haddinden fazla aceleci davrandığını öne süren kanlı katil Esad'ın destekçisi Rusya'nın Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova BMGK'ya sunulan karar tasarısını veto edecekleri mesajını verdi. Anlayacağınız BMGK de tiyatro sergileniyor. 

 

Esad'ın hamilerinden, ABD Başkanı Trump da, "Masum insanlar, çocuklar ve güzel bebekler öldü. Esed rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsade edilemez. Benim Suriye ve Esed'e karşı tavrım çok değişti. Bu olay kırmızı çizginin ötesinde benim için çok çizgileri geçti" dedi.   Bu da külliyen yalan.

 

Sonuç: BMGK İdlib'de kimyasal silahlarla düzenlenen saldırılar üzerine toplandı. Rusya ve Esad rjmini eleştiren ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley saldırıda hayatını kaybeden çocukların fotoğraflarını katılımcılara gösterdi. Ne oldu? Tasarısının oylaması ertelendi.

 

Kimyasal silah kullanımı dünde vardı bugünde var.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme