Zeydan diyabet hastalarıyla buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan Tip-1 diyabet hastası çocuklar ve aileleriyle buluştu.

Tip 1 diyabet hastası çocuklar ve aileleri, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ı ziyaret etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Zeydan, ilk olarak ailelerden çocuklardaki diyabet teşhisinin gelişim süreci hakkında bilgi aldı.

Kendilerini kabul ettikleri için Zeydan’a teşekkür eden aileler, 500’e yakın diyabet annesi adına geldiklerini söyledi. Diyabetli çocuklar için sensörlü şeker ölçüm cihazının gündelik hayattaki önemine değinen aileler, sensor sayesinde günde 8-10 defa çocukların parmağı delinmekten kurtulduğunu ve sensor taleplerine destek beklediklerini ifade etti.

‘İyi günde kötü günde halkımızın yanındayız’

Çocuklar için belediyenin şartlarını sonuna kadar zorlayacaklarını belirten Zeydan, ellerinden gelen desteği vereceklerini belirterek, “Hepinize geçmiş olsun. Çocukların bu sıkıntısı hepimizin. Halkın sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz. İyi günde kötü günde halkımızın yanındayız. Kayyım zamanında Büyükşehir Belediyesi tarafından sensorler veriliyormuş. Şimdi sağda solda duyuyoruz; belediye bu hizmeti askıya aldı diye. Asla öyle bir durum olmadı. Kayyımın ekonomik olarak bıraktığı büyük bir tahribat var. Mali imkanlar dahilinde talebinizi değerlendireceğiz. İmkanlarımız el verdiğince, bu imkanları çocuklarımız için seferber edeceğiz” dedi.

Bir süre devam eden görüşme sonunda aileler, Zeydan’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.
 

Bakmadan Geçme