Zeydan ve Şedal'dan Gürpınar'a ziyaret

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, Gürpınar ilçesini ziyaret ederek esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaret sırasında esnafla birebir görüşmeler yapan Zeydan ve Şedal, halkın ihtiyaç ve beklentilerini dinledi. Esnafın karşılaştığı zorluklar ve talepler hakkında düşüncelerini paylaşan Şedal ve Zeydan, sorunların çözümüne ilişkin yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal ilçe ziyaretleri devam ediyor. Zeydan ve Şedal, beraberindeki heyetle birlikte Gürpınar Belediyesi Başkanı Mehmet Tahir Ertaş, yardımcısı Mukaddes Karakoç'u belediye binasında ziyaret etti.  

Ziyarette ilk olarak konuşan Şedal, “Bugün Gürpınar’a geldik; esnaf ve halkımızla bir araya geleceğiz. Gürpınar, seçimde üstün bir başarı elde ederek büyük bir farkla belediyeyi kazandı. Bu başarıda partili arkadaşlarımızın emeği büyük; onları ve ilçemizi kutluyoruz” dedi.

‘Gürpınar önemli bir potansiyele sahip’

Daha sonra konuşan Zeydan ise, konuşmasında partinin yerel başarılarını ve gelecek hedeflerini vurgulayarak, meclis üyeleri ve parti yöneticilerine teşekkür etti. Zeydan, "Bu başarı, gece gündüz demeden sokak sokak, köy köy dolaşan herkese aittir. Gürpınar ilçemiz, Türkiye'de tarım ve hayvancılıkta öncülük yapabilecek bir potansiyele sahip. Ancak geçmişteki yönetim döneminde bu potansiyel değerlendirilemedi ve halkımıza çeşitli zorluklar dayatıldı. Koyun yetiştirme oranında ciddi bir düşüş yaşandı. Halkı yoksullaştırma ve bütünlük yapısını bozma çabalarına karşı duracağız" dedi.

Zeydan, Gürpınar’ın doğal güzelliklerine de dikkat çekerek, kayyım yönetimi altında bu potansiyelin engellendiğini belirterek, "Bölge kayak merkezi potansiyeline sahipken, burada bir kayak merkezi bile bulunmuyor. Bu durumu değiştirmek için gerekli yatırımları yapmakta kararlıyız" diye konuştu.

Zeydan, Gürpınar Belediye Başkanı Ertaş’a başarılar diledi.

Şedal ve Zeydan’ın ardından konuşan Karakoç ve Ertaş ise, Zeydan ve Şedal’ın ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 
Ziyaretin ardından Şedal, Zeydan ve beraberindekiler, esnaf ve ilçe halkıyla bir araya gelerek tek tek tokalaştı, sorunları dinledi ve yürütülecek çalışmalara ilişkin görüş ve önerileri aldı.

Zeydan ve Şedal, ziyaretlerin ardından Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısına katılarak gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini ve önerilerini dile getirdiler. 
Esnaf ziyareti ve meclis toplantısının ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme