Zeydan ve Şedal'dan Hayvan Bakım Merkezi'ne ziyaret

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ederek çalışanlarla toplantı yaptı. Hayvanların yaşam alanlarını gezen Zeydan ve Şedal, Merkezin uluslararası standartlara kavuşması için çaba sahibi olacaklarını dile getirdi.

Şedal, Zeydan, Genel Sekreter Cavit Tatar, Genel Sekreter Yardımcısı Erol Demir İpekyolu İlçesi Özalp Yolu Sıhke Gölü yanında bulanan Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde bulunan veteriner hekimler ve çalışanlar ile bir araya gelen Zeydan ve Şedal, tesisi gezerek Sağlık İşleri Dairesi Başkanı İlhami Eker ve veteriner hekimlerden merkez hakkında bilgi aldı. 

‘Tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz’

Büyükşehir Belediyesi olarak sokakta yaşayan hayvanları düzenli olarak kontrol ettiklerini ve yaşam haklarına saygı duyduklarını belirten Şedal, “Bugün buraya çalışanları ve tesisleri ziyaret etmek için geldik. Yakın dönemde sokak hayvanları için bir yasa tasarısı çıkartıldı. Bu yasa şuanda birçok belediye tarafından uygulanmaya başlandı. Bizler ekolojik bakış açısını benimsediğimiz için kentte var olan tüm canlıların yaşam hakkının olduğuna inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarının yaşam alanlarını kısıtlayarak onları ölüme terk eden bir anlayışı kabul etmediğimizi herkesin bilmesini isteriz. Bunun için de veteriner hekimlerimiz personellerimiz elinden geleni yapıyor. Tesislerimizde hayvanlara en iyi şartlarda bakılıp sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

‘Herkese her zaman kapılarımız açık’

Kentte yaşayan tüm canlıların yaşam koşullarını iyileştirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak çok hassas çalıştıklarını belirten Zeydan, “Büyükşehir Belediyesi olarak kentte yaşayan tüm canlılara hizmet etme sorumluluğumuz var. Sizler de özverili bir şekilde çalışmalarınızı yürütüyorsunuz. Çünkü bu birim çok önemli bir görevi icra ediyor. Sokak hayvanlarının geleceği, yaşam koşulları önce Büyükşehir Belediyesi sonra da sizlerin sorumluluğundadır. Şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışımız var. İsteyen herkes istediği zaman bize ulaşabilir. Herkese her zaman kapımız açık. Hayvanseverler de bize istediği zaman ulaşabilir. Tesislerimizi ziyaret edebilirler” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Zeydan ve Şedal, merkezde çalışma yürüten veteriner hekimler ve çalışanlarla daha iyi bir çalışma nasıl yürütülebilir üzerine görüş alışverişinde bulundu. Çalışanların dile getirdiği sorunları da dinleyen Zeydan ve Şedal, merkezin uluslararası standartlarda hizmet verebilmesi için çaba sahibi olacaklarını dile getirdi. 

Ardından sokak hayvanlarının bulunduğu yaşam alanlarını gezen Zeydan ve Şedal, merkezin köpek ve kedi bölümlerinde hayvanlarla yakından ilgilendi. 

Şedal ve Zeydan ile beraberindekiler daha sonra Kurubaş mevkiinde bulunan Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı’na gitti. Yaklaşık 200 dönüm üzerine kurulu olan ve 250 köpeğin barındırıldığı tesisleri gezen Zeydan ve Şedal, buradaki görevlilerden alan ile ilgili bilgi aldı.

Bakmadan Geçme