Zeydan ve Şedal'dan Özalp'e ziyaret

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, Özalp ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Zeydan ve Şedal, Büyükşehir Belediyesi olarak Özalp ilçesinin gelişmesi adına gerekli desteklerde bulunacaklarını söyledi. 

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal’ın ilçe ziyaretleri kapsamında durağı Özalp oldu.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak için Özalp ilçesine giden Zeydan ve Şedal, ilçedeki esnafı ziyaret etti. Zeydan ve Şedal’a, Özalp Belediye Başkan Yardımcısı Ecevit Ceylancı, Meclis üyeleri ile DEM Parti İlçe başkanları eşlik etti. Zeydan ve beraberindekiler, ilçe esnafının sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyip, bereketli kazançlar diledi.

Esnaf ziyareti ardından Zeydan ve Şedal ile beraberindekiler aynı yerleşke içinde bulunan Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı Özalp Şefliği, itfaiye grup amirliği ve VASKİ Şube Şefliğini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Buradaki ziyaretin ardından Zeydan ve Şedal, Özalp Belediye Başkan Yardımcısı Ecevit Ceylancı’yı belediye binasında ziyaret etti.

‘Halkımıza sözümüzdür; halkımıza layık yaşamı tesis edeceğiz’

Ziyarette konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Şedal, Özalp’ta doğru düzgün hizmetin yapılmadığını dile getirdi.

Özalp ilçesinin sorunlarını yerinde görmek ve dinlemek istedikleri için bugün burada olduklarını belirten Şedal, “Özalp’ta herhangi bir hizmet yapılmamış. Halkımıza sözümüzdür; halkımızın layık olduğu yaşamı tesis edeceğiz. İlçe belediyemizle kollektif bir akılla çalışmalarımızı yapacağız. Gönül isterdi bütün sorunları çok kısa zaman içinde halledelim lakin imkanlarımız kısıtlı. Ama ona rağmen nerde bozuk yol, nerde bir eksiklik, bir ihtiyaç varsa ekiplerimiz orada çalışma yapıyor. Peyder pey yolu olmayan köylerimiz için de ihalelere çıkacağız. 5 yıl içinde elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

‘Özalp belediyemizle koordineli çalışacağız’

Şedal ilçenin her alanda gelişmesi için gerekli desteklerde bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Gençlerimiz için istihdam alanları açacağız. İşverenlerimiz için de gerekli kolaylıklığı sağlayacağız. İlçemiz için sınırı ticareti ve turizmin öneminin farkındayız ve gerekli adımları atacağız. İlçe ve köylerimizde şebeke suyu hatlarını iyileştireceğiz. VASKİ’nin arıtma tesisi inşaatı devam ediyor. Sonbaharda yeni su ve kanalizasyon hatları için ihaleye çıkacağız. Sosyal anlamda da  çok güzel hizmetler yapıyoruz. Halkımız için gereken hizmeti yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde halkımız için çalışacağız.”

Daha sonra konuşan Zeydan, ilçede büyük sıkıntıların mevcut olduğunu, hep beraber azimle, kararlıkla el birliğiyle  sorunların üstesinden geleceklerini ifade etti.  

Kısıtlı imkânlarla  çalıştıklarını dile getiren Zeydan, “Her şeye rağmen biz kendimize güvenip, bu kısıtlı imkânlara rağmen çalışıyoruz. İlçemizde büyük sıkıntılar var. Halkımızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Bunca sorun ve sıkıntının üstesinden el birliğiyle geleceğiz. Her yerde çalışmalarımıza başladık. Bütün çabamız şehrimiz ve halkımız içindir. Kentimizin daha yaşanılır, daha refah bir kent olabilmesi için ekibimizle var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Özalp Belediye Başkan Yardımcısı Ecevit Ceylancı da  ziyaretleri için Zeydan, Şedal ve beraberindekilere teşekkür etti. Zeydan’a ilçenin sorunlarını aktaran Ceylancı, Büyükşehir Belediyesinden her zaman destek beklediklerini söyledi.

Zeydan ve beraberindekiler, son olarak Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Özalp Atık Su Arıtma Tesisi inşaatını gezerek incelemelerde bulundu. Tesis hakkında bilgi alan Zeydan, incelemenin ardından Özalp programını tamamlayıp ilçeden ayrıldı.

Bakmadan Geçme