• Haberler
  • Güncel
  • Zeydan ve Şedal İpekyolu Caddesi'nde incelemelerde bulundu

Zeydan ve Şedal İpekyolu Caddesi'nde incelemelerde bulundu

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, İpekyolu Caddesi'nde bulunan Makine İkmal garajının önündeki yolları incelediler. Uzun zamandır onarılmayan ve göçüklerin oluştuğu yolda, VASKİ Genel Müdürü Şeref Demir'den bilgi aldılar.

Vatandaşların su kesintisi nedeniyle mağdur olmaması için planlı bir altyapı çalışması yapılması gerektiğini değerlendiren Zeydan ve Şedal, VASKİ yetkilileriyle bir araya gelerek çözüm yolları üzerinde görüştüler. Su kesintilerinin önlenmesi ve yolların onarılması için gerekli adımların atılması konusunda mutabakat sağlandı.
Daha sonra İpekyolu Belediyesi'ne ait Çevre Koruma ve Kontrol yerleşkesini de ziyaret eden Zeydan ve Şedal, buradaki çalışmalar hakkında da bilgi aldılar. Çevre koruma ve atık yönetimi konusunda da işbirliği yapılması gereken alanlar olduğu değerlendirildi.

Zeydan ve Şedal, İpekyolu ilçesindeki bu incelemeleri sırasında, bölgenin altyapı ve çevre sorunlarına çözüm bulmak için belediyeler arası koordinasyonun önemine dikkat çektiler. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak adına, su ve yol altyapısının iyileştirilmesi ile çevre koruma çalışmalarının birlikte ele alınması gerektiğini vurguladılar.

Bu inceleme gezisinin, İpekyolu ilçesindeki kentsel hizmetlerin geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olduğu belirtildi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi sayesinde, bölgedeki altyapı ve çevre sorunlarının çözümüne yönelik somut adımların atılacağı ifade edildi.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 2
BUYRUN BURALARI DA HEPİNİZ GEZİP GÖRÜN 24 Haziran 2024 13:38

Feqiyê Teyran Parkı, Ahmedi Hani Parkı, Dabbağoğlu Parkı açık çayevine dönüşmüş. Parklar halkındır, kimsenin çay bahçesi değildir. Kaldırımlar halkındır. Esnafın, manavın, kafelerin, seyyar satıcıların değildir. Halkın yürümesi içindir. Yıllardır Van neden düzene sokulmuyor. Belediyeler neden bu işi çözmüyor. Tüm yetkililer parkları ve kaldırımları bizzat görsünler.

SAHİPSİZLİK BU ŞEHRİN DEĞİŚMEYEN KADERİ 24 Haziran 2024 12:35

TAM ÜÇ SENEDİR VBB MAKİNE İKMAL GARAJI ÖNÜNDEKİ YAN YOLDA ŞEHRİN İÇME SUYU ŞEBEKESİ PATLAKTİIR. NE DSİ BU ARIZAYI GİDERDİ NE DE PATLAK SEBEBİYLE YOLDA OLUŞAN ONLARCA ÇUKURU İLGİLİ BELEDİYE KAZIP ASFALTLADI. BİR ŞEHRİN SAHİPSİZLİĞİNE EN AÇIK ÖRNEK BUDUR. ŞEHRİN TÜM YETKİLİLERİ GİDİP 50 METRELİK O KISMA BAKSIN. VBB'NİN MÜDÜRLÜK BİNASI ÖNÜ BU HALDEYKEN YILLARDIR MAHALLE YOLLARI, ARA SOKAKLAR, CADDELER, ANA ARTERLER VE HATTA ÇARŞILARDAKİ CADDE VE SOKAKLAR İLE KALDIRIMLARI, REFÜJLERİ BOŞ YERE KONUŞUYORDUK. ŞEHRİN ÜÇ MERKEZ İLÇESİNDE YÜZLERCE YOLDA BİNLERCE SORUNLU NOKTA VAR. VAN' IN YOLLARI KADAR BOZUK YOLU 81 İLDE GÖREMEZSİNİZ. SÖZDE BÜYÜKŞEHİRDİR. GERÇİ GELİŞMESİYLE DEĞİL NÜFUSUYLA " BÜYÜKŞEHİR" OLMUŞ.

Bakmadan Geçme