Zeydan ve Şedal Saray'da incelemelerde bulundu

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, Saray ilçesinde incelemelerde bulundu. Zeydan ve Şedal, Büyükşehir Belediyesi olarak Saray ilçesinin daha iyi bir düzey yakalaması için gerekli destekleri sağlayacaklarını ifade etti.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal’ın ilçe ziyaretleri sürüyor. Bir dizi incelemelerde bulunmak için Saray ilçesine giden Şedal ve Zeydan, ilçedeki esnafı ziyaret etti. Zeydan ve Şedal’a, Saray Belediye Başkanı Davut Acar ve Filiz Öztürk ile DEM Parti ve DBP ilçe başkanları eşlik etti. Zeydan, Şedal ve beraberindekiler, ilçe esnafının sıkıntılarını, sorunlarını ve taleplerini tek tek dinledi.

Esnaf ziyaretinin ardından Zeydan ve Şedal, Saray Belediye Başkanı Davut Acar ve yardımcısı Filiz Öztürk’ü belediye binasında ziyaret etti.

‘Saray’ın kalkınması için çalışacağız’

Ziyarette konuşan Şedal, “Biz esnafımızla hep bir araya gelip onların sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Bugün de Saray’dayız; ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunduk. İlçenin daha iyi bir düzeye gelmesi için gereken desteği vereceğiz. Hep birlikte çalışıp ortak fikirler üretip halkımıza hizmet edeceğiz. İlçenin kalkınması, turizmin, tarım ve hayvancılığın canlanması için çalışmamız olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak beraber hareket edeceğiz ve Saray Belediyesi’ne gereken destekleri vereceğiz” dedi.

‘Kayyımlar olmasaydı, bugün bu sıkıntıları konuşmayacaktık’

Daha sonra konuşan Zeydan, kısıtlı imkânlara rağmen sürekli çalıştıklarını dile getirerek, “Her şeye rağmen biz kendimize güvenip, bu kısıtlı imkânlara rağmen çalışıyoruz. İlçemizde büyük sıkıntılar var; ihmal edilen yol ve işler mevcut. Eğer Kayyımlar olmasaydı, bugün bu sıkıntıları konuşmayacaktık. Halkımızın yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Bunca sorun ve sıkıntının üstesinden geleceğiz. Her yerde çalışmalarımıza başladık. Köylerde asfalt çalışmalarımız sürüyor. Asfalt olmayan köylerin de yollarını peyder pey yapacağız. Bütün enerji ve çabamızı halkımızın sıkıntılarının çözümüne harcayacağız” diye konuştu.

‘Saray tarım yeri, çiftçi ve üreticiler hep ihmal edildi’

Zeydan, Saray’da başlatılan ve bitme aşamasına getirilen bir tekstil projesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Tekstil projesini Büyükşehir ve Saray Belediyesi olarak birlikte yapıyoruz. Bununla birlikte istihdamın oluşması için çalışacağız. Saray bir tarım yeridir. Çiftçi ve üreticiler maalesef hep ihmal edildi. Çiftçilerimize gereken desteği vereceğiz. Üretim olanaklarını kolaylaştırıp artıracağız; çiftçilerimizin yanında olacağız. Sınır kenti olan ilçemizde sınır ticareti kapasitesini artıracağız. Saray sınır ilçesi olmasına rağmen insanlarımız fazla faydalanmıyor. Bunu geliştirmek için çalışacağız.”

Saray Belediye Başkanı Davut Acar ve yardımcısı Filiz Öztürk de ziyaretleri için Zeydan ve beraberindekilere teşekkür etti. Başkanlar ilçenin sorunlarını aktararak, Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttükleri çalışmalarla ilçe genelinde önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Yeni yapılan 6 kilometrelik asfalt yol incelendi

Konuşmalarının ardından Zeydan, Şedal ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından Saray ilçesine bağlı Karahisar ile Keklikdüzü Mahalleleri arasında yapılan 6 kilometrelik asfalt yolda incelemelerde bulundu. 

Zeydan ve Şedal ayrıca Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına ait şantiyeyi ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi.
Şedal ve Zeydan, incelemelerin ardından Saray ilçesine bağlı Keçikayası mahallesinde 2 bin 500 bağ otu yanan aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Saray Atık Su Arıtma Tesisi incelendi

Zeydan, Şedal ve beraberindekiler, son olarak Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Saray Atık Su Arıtma Tesisi’ni gezerek incelemelerde bulundu. İnceleme ve ziyaretlerin ardından Zeydan ve Şedal ilçeden ayrıldı.
 

Bakmadan Geçme