Zeydan ve Şedal Süphan Caddesi'ni inceledi

Van Büyükşehir Belediyesi, uzun yıllar ihmal edilen Süphan Caddesi'nin asfalt çalışmasını tamamlayarak ulaşıma açtı. Caddeyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal, cadde boyunca incelemelerde bulunarak, mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. 

En son Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya döneminde asfaltlanan ve Haziran ayının sonlarında yeniden yapımına başlanan Süphan Caddesi kısa sürede tamamlanarak trafiğe açıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolda incelemelerde bulunan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan ve yardımcısı Neslihan Şedal ile beraberindeki Edremit Belediye Başkanı Rabia Başak Koç ile yardımcısı Cemil Komi, Genel Sekreter ve yardımcıları, meclis üyeleri ve ilgili daire başkanları cadde boyunca yürüyerek, yapılan çalışmaları yerinde takip etti. 

4 aylık çalışma ile tamamlandı

Van’ın son dönemlerde iyice tıkanan cadde ve sokaklarındaki trafik yoğunluğunu azaltacak hamleler yapan Büyükşehir Belediyesi, kısıtlı imkânlara rağmen 4 aylık çalışma ile Süphan Caddesi’ni baştan aşağı yeniledi. İpekyolu Caddesi'nden başlayarak, Şamran Kanalı'na kadar uzanan 3.5 kilometrelik yolda, asfalt sökümü, genişletme, yarma, reglaj, altyapı, üstyapı, plent miks temel (PMT), sıcak asfalt serimi ve yol çizgi çalışmaları yapan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışmalarını kısa süre içinde tamamladı. Cadde ile birlikte bazı ara sokaklar ve yaşam alanı çevresini de asfaltlayan ekipler, yol genişletme çalışmasıyla da daha rahat bir trafik akışı imkanı sağladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle kentin ihmal edilen noktalarında yaptığı çalışmalar, yurttaşların takdirini kazanırken, 11 yıl aradan sonra yapılan cadde, yeni görünümüyle yurttaşlardan tam not aldı. 

Yolda incelemelerde bulundukları sırada yurttaşlarla bir araya gelen ve sohbet etme imkanı bulan belediye başkanları, çalışmalarını bundan sonraki süreçte arttırarak devam edeceklerini dile getirdi.
 

Bakmadan Geçme