Vanspor'a destek mesajları

TFF 2. Lig Beyaz Grupta oynanan ligin son haftası şampiyonluk maçında Serik Belediyespor'un Esenler Erokspor karşılaşmasına U 19 takımıyla çıkıp maçı tartışmalı ve şaibeli hale getirdiği gerekçesiyle Vanspor, Bursaspor maçının 22. dakikasında sahadan çekilen Vanspor'a destek mesajları yağdı.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta oynanan son hafta maçlarında 83 puanla tartışmalı şekilde şampiyon olan Esenler Erokspor 1. Lige yükselirken, Vanspor, Bucaspor, 1461 Trabzonspor, Ankaraspor ve Mersin İdmanyurduspor play-off’a kaldı.

Türk futbolunun içine düşürüldüğü bu durum, yıllarca hafızalardan silinmeyerek TFF yönetiminin kötü uygulamaları olarak tarih sayfalarındaki yerini alacaktır. Aylardır Vanspor takımının yöneticisi, teknik heyeti, futbolcusu, taraftarı ve tüm kamuoyunun yakından takip ettiği 2. Lig beyaz gruptaki müsakabalar ve şampiyonluğun en büyük adayı Vanspor, maalesef kıyıma uğratılmıştır. Bile isteye Esenler Erokspor’un şampiyonluğu için aylardır olur olmaz kararlar veren TFF yapacağını yapıp Cumartesi günü hiçte iyi olmayan bir skandala göz yummuştur. Sezon başından beri kar, kış demeden, sıcak soğuk demeden çalışan, didinen, şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor’un hakkı yenmiştir. Vanspor uğradığı bu haksızlık karşısında yasal yolları deneyerek gerekli mercilere müracaat ederek hakkını arayacaktır. Fakat bu hak arayışının durumu ne kadar değiştireceğini hep beraber tüm futbol otoriteleri ve kamuoyu olarak göreceğiz. Yapılan bu haksızlığa, hukuksuzluğa birilerinin çıkıp dur demesini tüm Vanlılar ve spor kamuoyu merakla beklemektedir. TFF’nin alacağı adil kararla Serik Belediyespor-Esenler Erokspor ve Bursaspor-Vanspor maçları belirlenecek bir tarihte tekrar oynatılmalıdır. Eseneler Erokspor maçının gözlemciler, saha müşahitleri hatta spor bakanlığı tarafından görevlendirilmiş yetkililerin nezaretinde oynatılıp şaibenin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Eğer bunlar yapılmaz Vanspor’un hakkı teslim edilmezse bundan sonraki maç sonuçlarına sporseverler şüpheyle yaklaşacaklardır. Van halkı ve spor kamuoyunun vicdanın rahatlatılması isteniyorsa adil bir kararla Serik Belediyespor, Esenler Erokspor karşılaşması tekrarlanmalıdır. 

Grupta yaşanan bu talihsiz ve kötü olay futbolun adil ve dürüst bir şekilde oynanması gerektiği vurgusunu bir kez daha ortaya koydu. Fair play prensiplerine uyulması, futbolcuların sahada döktüğü terin, emeğinin korunması, sporun ve rekabetin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için büyük önem taşıyor. Taraftarlar ve diğer takımlar, Vanspor'un bu duruşunu örnek alıp Vanspor’a gereken desteği vererek sportmenlik ruhunun korunması çağrısı yaptılar.

Esenler Erokspor ligde oynadığı 36 maçta 26 galibiyet, 5 beraberlik, 5 mağlubiyetle 83 puanla şampiyon olurken, rakip fileleri 83 kez havalandırıp kalesinde 29 gol gördü.

Vanspor ligde oynadığı 35 maçta 24 galibiyet, 6 beraberlik, 5 mağlubiyetle 78 puanla play-off’a kalırken, rakip fileleri 63 kez havalandırıp kalesinde 34 gol gördü.

Bucaspor ligde oynadığı 36 maçta 21 galibiyet, 10 beraberlik, 5 mağlubiyetle 73 puanla üçüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 54 kez havalandırıp kalesinde 25 gol gördü.

1461 Trabzonspor ligde oynadığı 36 maçta 21 galibiyet, 9 beraberlik, 6 mağlubiyetle 72 puanla dördüncü sırada yer alırken, rakip fileleri 71 kez havalandırıp kalesinde 39 gol gördü.

Ankaraspor ligde oynadığı 36 maçta 15 galibiyet, 13 beraberlik, 8 mağlubiyetle 58 puanla beşinci sırada yer alırken, rakip fileleri 45 kez havalandırıp kalesinde 35 gol gördü.

Yeni Mersin İdmanyurduspor ligde oynadığı 36 maçta 16 galibiyet, 10 beraberlik, 10 mağlubiyetle 58 puanla altıncı sırada yer alırken, rakip fileleri 50 kez havalandırıp kalesinde 36 gol gördü. 

Bakmadan Geçme