'Beyin ölümü' gerçekleşen hasta

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, üyesi olduğu Atlantik İttifakı'nın askeri kanadı NATO ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde, 'beyin ölümü gerçekleşti' ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, üyesi olduğu Atlantik İttifakı'nın askeri kanadı NATO ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde, "beyin ölümü gerçekleşti" ifadelerini kullanmıştı.

 

İttifak üyesi ülkelerin liderleri, 4 Aralık günü, kuruluşunun 70. yıldönümü dolaysıyla Londra'da toplandılar. Dünya basınında toplantıda nelerin ele alınacağından daha çok, Macron'un NATO ile ilgili sözleri üzerinde duruldu.

 

Türkiye, diğer NATO üyelerinin olurunu almadan "Barış Pınarı" harekâtını gerçekleştirdi. ABD; PYD'nin terör örgütü olarak tanımlanmasına karşı çıktı. Ve Türkiye, NATO'nun Rusya'yı hedef alan Baltık Planına itiraz etti.

 

İşte son dönemde yaşanan bu gelişmeler Macron'a "beyin ölümü" tespitini yaptırmıştı. Ama NATO'yu ömrünün sonuna getiren gelişmeler daha kapsamlı ve daha derindedir.

 

Londra toplantısı sonuç bildirisinde yer alan hususların çok fazla bir önemi yoktur. NATO, ne zamandır aldığı kararları kâğıt üzerinde kalan bir örgüt durumundadır. Bu durumun nedenleri üzerinde durmak gerekiyor.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme