Emekliler müjde bekliyor

Her geçen gün artan hayat pahalılığından dolayı sıkıntılı günler geçiren emekliler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, maaşlarının artırılmasını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istediler.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı zor günler geçiren emekliler 10 bin lira emekli maaşıyla ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Hayat pahalılığı, yükselen fiyatlar ve temel ihtiyaçların karşılanamaması, emeklilerin yaşamını zorlaştırıyor. 

“SORUNLARIMIZ BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMELİ”

Emekliler, artan enflasyon, yaşam maliyetleri ve sağlık harcamalarındaki artışlar nedeniyle geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, “Yıllarca çalışarak ülkenin kalkınması ve gelişmesi için büyük bir özveriyle hizmet ettik. Ancak, emeklilik sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar, bizleri geçim mücadelesi içine sokmuştur. Ekonomik olarak yaşamış olduğumuz sıkıntılar bir an evvel çözülmeli” dediler.

“HAYAT PAHALILIĞINDAN DOLAYI ÇALIŞMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Emekli maaşlarının yükseltilmesini beklediklerini kaydeden emekliler, “Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntıların en büyük mağduru emeklilerdir. Yaklaşık 16 milyon civarında olan emekliler geldiğimiz noktada bütçeye yük olarak gösterilmekteyiz bu durum bizi oldukça rahatsız ediyor. Halbuki biz yıllarca çalışıp prim ödedik. Bugün kimse hayrına emeklilere maaş vermiyor. Biz zamanında primlerimizi ödeyerek emeklilik hayali kurmuştuk, fakat hayat pahalılığından dolayı bugün çalışmak zorunda kalıyoruz. Emekliliği hiç böyle hayal etmemiştik. Bugün Avrupalı emekliler dünyayı karış karış gezerken biz yaşlı halimizle geçinebilmek için çalışmak zorunda kalıyoruz. Birçoğumuzda çocuklarına muhtaç hale getirildik. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Emeklilerin yaşadıkları sıkıntılardan kurtulması için en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını istiyoruz. Bugün ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların nedeni emekliler değil. Emekliler yaşam standartlarının yükseltilmesini, kimseye muhtaç olmadan insanca yaşayabilecekleri bir gelir düzeyine ulaşmak istemektedirler. Emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimde yaşadıkları zorluklar da dikkate alınmalıdır. Yüksek ilaç fiyatları ve tedavi masraflarının karşılanmaması emeklilerin geçimini zorlaştırmaktadır. Emekli insanların çeşitli hastalıklarla mücadele ettiği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Almış olduğumuz maaşın bir kısmını sağlık giderlerine harcıyoruz. Hükümetin sorunlarımızı bir an evvel çözmesini istiyoruz” diye konuştular. 

Bakmadan Geçme