Van'da Gastronomi Yemek Yarışması düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye geneli düzenlenen 'Gastronomi Yemek Yarışması' Van'da da düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 15-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Doğu Anadolu Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Yarışması, Van, Hakkari ve Ağrı illerinden toplam 6 okulun katılımıyla gerçekleşti. Yarışma, bugün Tuşba ilçesine bağlı Halide Edip Adıvar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Yemek Atölyesi'nde düzenlendi.
Yarışma kapsamında öğrenciler, gastronomi alanında becerilerini sergilediler. Van, Hakkari ve Ağrı illerinden gelen okulların öğrencileri ustalıklarını gösterme fırsatı buldular.

Katılımcı okullar arasındaki rekabetin yüksek olduğu yarışmada, öğrencilerin yetenekleri ve emekleri takdir topladı.
Törene Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Türk, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Nuri Elçi, Van Aşçılar Federasyonu Temsilcileri, okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve danışman öğretmenlerine Katılım belgesi verilirken, yarışmaya dereceye giren öğrencilere de derece belgeleri verildi. Birinci olan okul İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Finalinde Doğu Anadolu Bölgesini temsil edecek.
Malatya Turgut Özal Üniversitesinin 3 Öğretim Görevlisinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada ilk üçe giren okullar şu şekilde: 
Yarışmanın Birincisi: Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 
Yarışmanın İkincisi: Van Tuşba Halide Edip Adıvar Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 
Yarışmanın Üçüncüsü: Van Özalp Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme