Van'da 2 yeni okul açıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van'ın İpekyolu ve Edremit ilçelerinde yapımı tamamlanan 2 yeni okulun açılışını yaptı.

Edremit ve İpekyolu İlçeleri'nde, sanat ve kültür alanında eğitim vermek amacıyla 2 adet yeni Resim, Müzik ve Drama Okulu açıldı. Bu okullar, öğrencilere resim, müzik ve drama alanlarında eğitim imkânı sunarak sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, öğrencilerin sanat ve kültürle daha yakından tanışmalarını, yaratıcılıklarını keşfetmelerini ve sanatın toplumsal hayattaki önemini kavramalarını sağlayacaklar. Bu yeni açılan okullar, bölgedeki sanatsal faaliyetlerin ve gençlerin sanat eğitiminin yaygınlaştırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan V. Dr. Ozan Balcı, Edremit ve İpekyolu ilçelerinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurulan anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin eğitim göreceği 2 adet resim, müzik ve drama okulunun açılışını yaptı. Öğrenci ve ailelerinin büyük ilgi gösterdiği okullarda incelemelerde bulunan Vali Ozan Balcı, müzik, görsel sanatlar, halk oyunları ve drama eğitimi gören çocukların sergilediği performansları izleyerek başarılar diledi. Açılışa İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Abdulkadir Umut Kasman, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve kurum amirleride katıldı.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme