Van'da sağlıklı nesil sağlıklı gelecek yetenek yarışması ödül töreni düzenlendi

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü kordinesinde Van'da sağlıklı nesil sağlıklı gelecek yetenek yarışması ödül töreni düzenlendi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yeşilay Cemiyeti iş birliğiyle düzenlenen "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışmasının ödül töreni Van'da gerçekleştirildi.

Törene, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, Yeşilay il temsilcileri, il birincisi öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri katıldı.

Yarışma, görsel eser ve edebi eser olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlendi. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yapılan yarışmada il birincisi olan öğrencilere 5000 TL para ödülü ve başarı belgeleri takdim edildi.

Yarışma ile ilgili Vansesi Gazetesi'ne konuşan aileler, gençlerin sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadele konularında farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaparak, bu tür etkinliklerin gençler arasında bilinçli ve sağlıklı bir yaşamın teşvik edilmesine katkı sağladığını belirttiler. Ayrıca, ödül alan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Öğrenciler ödüllerini Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Türk, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Yıldız, Yeşilay il başkanı Zafer Şahin’den aldı. Tören, Van ve ilçelerinde dereceye giren öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi ile sona erdi.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme