Van'da yatağa bağlı hastalar oy kullanmaya götürülecek

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Van'da hastanede yatan ve yatağa bağımlı olan hastaların oy kullanmayı istemesi durumunda oy kullanacakları yere transferinin yapılacağını duyurdu.

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 31 Mart 2024 yerel seçimleri oylamasında oy kullanmak isteyen ancak evinden çıkamayan hasta ve yaşlı vatandaşlara hizmet verecek. İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri 31 Mart seçimlerinde başvuruda bulunacak olan vatandaşları sağlık çalışanlarının refakatinde oy kullanmaya götürecek. Daha önceki seçimlerde de yaşlı ve hastalardan oy kullanmak isteyenler evlerinden ambulansla alınıp sandıkların bulunduğu okullara götürüldü. Oyunu kullanan vatandaşlar, yine ekiplerce ambulansa bindirilerek evine kadar bırakıldı.

Konuya ilişkin Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Müdürlüğümüz, 31 Mart seçimlerinde, hastanede yatmakta olan,Evde Sağlık hizmetleri alan yatağa bağımlı seçmenlerden talepte bulunanların hasta nakil araçları ve ambulanslarla oy verecekleri merkeze götürüp getirilmesini sağlıyor.
Müdürlüğümüze bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, 31 Mart günü oy kullanma saatleri süresinde açık bulunacaktır. Oy kullanmaya gidecek vatandaşlarımızın bağlı bulundukları hastanelerin Evde Sağlık Hizmetleri Birimine başvuruda bulunarak talepte bulunmaları halinde sağlık çalışanlarımız refakatinde oy kullanmaya götürülecektir.” Şeklinde ifadeler kullanıldı.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme