Van YYÜ'lü öğrencinin ismi yaşatılacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden öğrencisi Mehmet Ali Suadiye'yi unutmadı. Eğitim Fakültesi'nin talebi ve Van YYÜ Senatosu'nun onayı ile Mehmet Ali Suadiye'nin adı, öğrenim gördüğü Eğitim Fakültesi'nin bir dersliğine verildi.

Van YYÜ öğrencisi Mehmet Ali Suadiye’nin fakülte dersliğine adının verilmesinin birçok açıdan değerli olduğuna değinen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey konuşmasında “Öğrencimizin hatırasını canlı tutmak gayesi ile böyle bir şey yapmak istedik. Bununla birlikte deprem gerçeğine vurgu yapmak ve hafızalarda kalıcı bir yer etmesini istedik. Katılım gösteren herkese, ayrıca bu anlamlı işe desteklerinden dolayı Sayın Rektörümüze ve Senato Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük ise Mehmet Ali’nin ve depremde hayatını kaybeden tüm insanların acı bir kayıp olduğunu dile getirdi. Yükrük konuşmasının devamında “Mehmet Ali çok genç yaşta sonsuzluğa intikal eden çok değerli bir öğrencimizdir. Depremde kaybettiğimiz tüm insanlar hepimizin yüreğinde bir yara olarak yaşayacak. Zamanla belki yaraları küllenecek hafifleyecek ama asla unutulmayacaklar. Biz de öğrencimizin adını dersliğimize vererek ölümsüz hâle getirmek istedik” ifadelerini kullandı.
Depremde hayatını kaybedenler için dua edilen törende, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin eşi Duygu Şevli, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Yükrük, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Yükrük ile Mehmet Ali Suadiye’nin hocaları ve sınıf arkadaşları yer aldı.
 

Bakmadan Geçme