Bakan Koca'dan Abalı kayak merkezi paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van Abalı Kayak Merkezinde görev yapan sağlıkçı motorize ekiplerle ilgili X (Twitter)  hesabından paylaşım yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Van Abalı Kayak Merkezinde Van İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı görev yapan sağlıkçı motorize ekiplerle ilgili paylaşım yaptı. Bakan Koca yaptığı paylaşımda: “Van'da motorize sağlık ekibimiz, olası sağlık hizmeti ihtiyacına karşı kayak severlerin hizmetinde. Arkadaşlarımız, kayak merkezindeki iki ayrı pistte yaşanabilecek vakalara 1,5 dakika ile en çok 5 dakika arasında ulaşabiliyor. Ama en iyisi kontrolü elden bırakmamak.” İfadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın videolu paylaşımında konuşan Van İl Sağlık Müdürlüğü personeli Paramedik Muammer Direk: “Her kış sezonunda olduğu gibi bu yıl da saha tedbirlerini almak amacıyla kar motosikletimiz ve kar üstü sedyemizle hastaları taşıyoruz. Kayak merkezinde pistin herhangi bir alanında yaralanan veya hastalanan vatandaşları pistin sıfır noktasında yer alan ambulanslar tahliye etmek amacıyla kar motosikleti kullanıyoruz. Kayak merkezi açıldığından bu yana 88 hasta taşımış bulunmaktayız. Bunun 47 tanesini kar motoruyla taşıdık. Abalı kayak merkezinde 2 adet kayak pistimiz bulunmaktadır. Birinci pistimize ulaşım süremiz 1 buçuk ve 2 dakika arasında yer almaktadır. İkinci etap dediğimiz dağın yüksek zirvesinden aşağı kayak yapılan kesimde ise 5 dakikada ulaşabilmekteyiz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme