Van'da Acil Obstetrik Bakım Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı

Van İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde Van'da Acil Obstetrik Bakım Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı düzenlendi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda , Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS birimi tarafından ilde sağlık sektörü dışında hizmet veren diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde Acil Obstetrik Bakım Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı  düzenlendi.

Van İl Sağlık Müdürlüğü toplantı ile ilgili; "Ülkemizde anne mortalite ve morbiditesini azaltmak için uygulanan programların başında Acil Obstetrik Bakım Programı gelmektedir. Acil Obstetrik Bakım gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve fetüs hayatını tehdit eden acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünü olarak tanımlanmaktadır. Bu program kapsamında 28.02.2024 tarihinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS birimi tarafından ilde sağlık sektörü dışında hizmet veren diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde olmak için Acil Obstetrik Bakım Sektörler Arası İşbirliği Toplantısı gerçekleştirildi." İfadelerini kullandı.

Toplantıda, sağlık hizmetlerinin yanı sıra eğitim, ulaşım, iletişim gibi alanlarda da önemli tedbirlerin alınması ve koordinasyonun sağlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Acil Obstetrik Bakım Programı'nın etkin bir şekilde uygulanması için tüm sektörlerin bir araya gelerek çözüm odaklı yaklaşımlar geliştirmesi gerektiği üzerinde duruldu. Acil Obstetrik Bakım Programı Sektörlerarası İşbirliği Toplantısı, anne ve bebek sağlığı alanında önemli bir adım olarak değerlendirilerek, toplumun sağlık seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme