Van'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölgede sağanak yağışın beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Halkın dikkatli olması gerektiği belirtilirken, hava durumuyla ilgili detaylar da açıklandı.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olacağı ifade edildi. Öğle saatlerinde ise Van'ın doğusu ve kuzeyi ile Muş'un doğusunda yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın beklenildiği bildirildi. Ayrıca, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği ve rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Van Gölü içinse parçalı ve az bulutlu bir hava beklendiği belirtildi. Rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde ise güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde eseceği ifade edildi. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,5 metre arasında olması ve görüşün iyi olması öngörüldü.

İl merkezlerinde ise günün en yüksek sıcaklıklarının tahmin edildiği belirtilerek, Muş'ta 23, Van'da 18, Hakkâri'de 19 ve Bitlis'te 18 derece olacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, bölgedeki yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda yüksek sıcaklıkların devam etmesiyle birlikte çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğu uyarısında bulunuldu. Bu nedenle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Van'da beklenen sağanak yağışın halkı etkileyebileceği ve günlük aktiviteleri etkileyebileceği göz önünde bulundurularak, vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme