Van'ın yeni halk kütüphanesinde çalışmalar devam ediyor

Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde bulunan halk kütüphanesini yıkılarak aynı yere yapılan yeni halk ve çocuk kütüphanesinde çalışmalar devam ediyor.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 7 bin 366 metrekarelik alan üzerine 2 kat şeklinde inşa edilecek proje kentte eğitime büyük katkı sağlayacak.

VAN YENİ HALK KÜTÜPHANESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Çocuk kütüphanesi ve yetişkin kütüphanesi olmak üzere iki ana bölümden oluşan ve bünyesinde dijital kütüphane, şehir araştırma merkezi, kulüp çalışma odası, atölyeler, çalışma salonu, kafe, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bebek bakım odası, 0-3, 3-6, 6-12 ve 12-15 yaş aralıkları için farklı salonlar, etkinlik alanları, arşiv, depo, WC’ler, sığınak ve mescit gibi donatılar yer alan projede çalışmalar  sürüyor.


Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı , Van Devlet Tiyatrosu bahçesinde inşaatı devam eden yeni il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesindeki çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Van Valisi Ozan Balcı, Van’da kültür ve sanat adını çok güzel işler yapıldığını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa Van’a yeni bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Bittiğinde ilimize çok güzel bir halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırmış olacağız. Ayrıca hemen yanına çok güzel bir Kültür Merkezinin temelini atacağız. Burası tam bir kültür adası olacak. Van’ın kültürüne, sanatına, çocukların okuma kültürüne katkı sağlayacak. Van zaten asaletli, kültürlü bir şehir. Bir tuğla da biz koymuş olacağız. 10 tane bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Tefrişleri bittikten sonra onları da açacağız. Eski endüstri meslek lisesini kütüphaneye dönüştürdük. İpekyolunda Kütüphaneler Yayınlar Genel Müdürlüğü ortaklığında bir kütüphane ve kültür merkezi yapıyoruz. Fidanlığa bir kütüphane kurduk. Edremit’e yeni bir kütüphane açtık. 300 okula yeni kütüphane yaptık. Bir yandan da kitap alıyoruz. Bu hizmetlerimiz çocukların, gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için katkı sağlayacak. Ayrıca akademik başarılarına da katkı sağlayacağız. Emeği geçenlere teşekkür ederim. İlimiz kitap açısından, kütüphane açısından Türkiye’de sayılı illerden oldu.” Şeklinde ifadeler kullandı.
Projenin kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılması hedefleniyor.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme